Foto: LN-CC
Foto: LN-CC

Transtorn Temporomandibular (ATM)

El trastorn temporomandibular (TTM) és un terme genèric que engloba tant els trastorns musculars com els articulars i afecta el sistema estomatognàtic. Els símptomes de l'ATM solen incloure mal de cap, dolor muscular masticatori, dolor de l'articulació temporomandibular (ATM), sons de clic/pop (espetecs articulars) o crepitació de l'ATM, així com problemes a l´hora d’obrir la boca (hipomobilitat) o tancarla (subluxacions i luxacions articulars).

 els estudis epidemiològics mostren una prevalença una mica divergent quan es té en compte el gènere; la prevalença de TTM en dones va entre el 36% i el 52%, de la població, mentre que en els homes va ser del 16% al 36%. 

a la meva consulta, realitzo valoracions i tractaments especialitzats en l'àmbit temporomandibular des de l'any 2004, la meva experiència en aquest camp també abasta la docència com a professor universitari (UIC, UManresa), o docent a l'empresa Fisiofocus, on imparteixo classes a fisioterapeutes des del any 2013 sobre valoració i tractament dels transtorns temporomandibulars.

 Si pateixes alguna afectació de l'articulació temporomandibular, no dubtis a contactar amb mi estaràs en bones mans.