ca

Formació Introductòria al mètode Buteyko Advanced Buteyko Institut (ABI)

2023-03-27

Formació introductòria al mètode Buteyko, en la que aprendràs els seus fonaments i els cuatre primers nivells d'exercicis.


Un cop feta la inscripció mitjançant el pagament de la formació, al cap de dos dies rebràs un mail amb tota la informació necessària per iniciar el curs, apunts, accés a l'App d'Advanced Buteiko Institute i quadrarem una primera sessió on-line.


Qué és la metodologia Buteyko?

El mètode Buteyko és un programa de reentrenament de la respiració amb una sólida base científica, aquest mètode va ser desenvolupat pel fisiòleg ucraïnès Konstantin Pavlovich Buteyko als anys 50 del segle XX.

la metodologia Buteyko té com a base una bona higiene respiratòria i posicional a l'àmbit orofacial (respiració nasal, posicionament lingual en paladar superior per darrere de les papil·les retroincisives, segellat labial i desoclusió dental), així com el mesurament del Test Pausa-Control (TPC), que ens donarà com a resultat la tolerància al CO2 del pacient, aspecte que anirà especialment lligat a patrons d'hiperventilació.

a partir del resultat del TPC iniciem una sèrie d'exercicis en què intercalem apnees i respiracions breus amb respiracions normals que tenen com a objectiu augmentar progressivament els resultats del TPC, millorant la tolerància al CO2 i eliminant dràsticament els nivells d'hiperventilació.

Que és la hiperventilació?

La hiperventilació és una respiració ràpida o profunda, moltes vegades inconscient i que s'estableix com a normal en persones amb desequilibris en l'activitat autonómica derivats de l'actual societat 24/7.

Quan respires, inhales oxigen i exhales diòxid de carboni. La respiració excessiva pot provocar nivells baixos de diòxid de carboni a la sang, la qual cosa pot causar els següents símptomes:

- Falta d'alè o sensació que no pots obtenir prou aire

- Un batec cardíac més ràpid del normal (Taquicàrdia)

- Alteracions a la pressió arterial

- Sensació de mareig, o inestabilitat

- Dolor o opressió al pit

- badalls o sospirs freqüents

- Sensació d'adormiment i formigueig a les mans o als peus

- Espasmes musculars de mans o peus

Hi han moltes condicions i situacions poden provocar hiperventilació, com ara:

- Trastorn d'ansietat

- Atac de pànic

- Asma

- Estrès

- Preocupació o ansietat

- Exercici intens

- Diverses malalties pulmonars

- Efectes secundaris de certs fàrmacs

- Gran altitud….

Quin és l'objectiu de la formació introductòria Buteyko?

l'objectiu d'aquesta formació és introduir el professional sanitari al món de la reeducació en l'acció respiratòria, com una eina especialment potent, que facilitarà la modulació activa de desequilibris en l'activitat autonòmica, donant al pacient el control de la seva respiració, millorant així tant la seva activitat homeostàtica, com un correcte procés al·lostasic.

La metodologia Buteyko té bons resultats en pacients amb Asma, símptomes físics de l'estres/ansietat, apnea del son, insomni, és un gran complement terapèutic en pacients bruxistes, per la qual cosa en aquest aspecte, som moltes les especialitats sanitàries que ens podem beneficiar de la seva aplicació , fisioterapeutes, logopedes, metges, odontòlegs, infermers, i molts els pacients que es poden beneficiar del nostre tractament.

Que s'ofereix a la formació introductòria Buteyko?

Aquesta formació de cinc dies te dos parts, una teórica on hauràs d'aprendre els fonaments bàsics de la metodologia buteyko, y una altre pràctica en la que mitjançant l'APP de l'Advanced Buteiko Institut, podràs accedir als cuatre primers nivells d'exercicis. Hi haurà un seguiment constant per part meva, mitjançant dues classes personalitzades mitjançant videoconferencia i una comunicació via whatsaap si es necessari.

☆ Aprèn 4 nivells de respiració

☆ Els fonaments bàsics del métode Buteyko

☆ 5 dies de durada del curs

☆ 2 classes on-line presencial i personalitzada.

☆ Actualització avançada disponible